Erik ten Hag

Rijkaard: “Ajax verplicht om Ten Hag de kans te geven”

Frank Rijkaard onthulde gisteren het logo van de Johan Cruijff Arena. Na die ceremonie werd de ex-Ajacied gevraagd of hij een terugkeer bij Ajax overweegt. Ook werd er ingegaan op de positie van de huidige Ajax-trainer Erik ten Hag.

“Ik vind dat Ajax verplicht is om Erik ten Hag in elk geval de kans te geven te doen wat hij met Ajax wil doen, want hij is natuurlijk op een moeilijk moment ingestapt”, legt Rijkaard uit aan De Telegraaf. “Dat moeten we niet vergeten. Erik verdient dat en ik hoop dat hij het gaat waarmaken. Dat is goed voor de club Ajax en de rust”, aldus Rijkaard. De voormalige middenvelder zien we zeker niet meer terug als trainer of in welke officiële functie dan ook. “Of ik zelf ambities heb? Nee, ik doe alleen mee aan kroegpraat. Jullie gaan me niet terugzien. Alleen nu”, aldus de inmiddels 55-jarige grijsaard.

Rijkaard, die zelf twee Europese bekers won met de Amsterdamse club (EC2 in 1987 en de CL in 1995), hoopt wel dat Ajax ook weer eens bekers en schalen zal winnen. “De naam Johan Cruijff ArenA is in elk geval inspirerend voor Ajax. Maar of dat successen gaat opleveren, hangt af van het elftal dat op het veld staat en hoe het gaat. We dragen Ajax allemaal een warm hart toe en er wordt keihard gewerkt om er een fantastisch jaar van te maken. En waar wordt gewerkt, moet je ook vertrouwen hebben”, zo besluit de voormalige trainer van Barcelona.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.