Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 08 juli 2009 19:12 – Bron: Voetbal International

Frank Rijkaard is naar eigen zeggen niet bezig geweest met Ajax. De huidige trainer van het Turkse Galatasaray werd na het ontslag van Marco van Basten vaak genoemd als eventuele opvolger. Uiteindelijk tekende Rijkaard in Turkije en werd Martin Jol de nieuwe trainer van de Amsterdamse club. In de nieuwe papieren uitgave van Voetbal International laat hij zich uit over dit onderwerp.

“Op welk niveau je ook werkt, het gaat om succes”, aldus Rijkaard over zijn nieuwe baan. “Bewerkstellig je dat, dan kan de fanatieke manier waarop het voetbal hier wordt beleefd ook in je voordeel gaan werken.” Het verhaal heeft natuurlijk ook een andere kant. “Zit het tegen, dan breken de momenten aan dat je moet doorbijten. Dan moet je met die groep aan de slag en je weren tegen de spanningsvelden die zich gaan voordoen.”

Verder is Rijkaard tevreden met zijn nieuwe elftal. “Ze hebben een nobele instelling, willen een ander altijd helpen, maar daardoor is in wedstrijdsituaties de organisatie nog wel eens zoek. Dat moet eruit.”

Ten slotte gaf hij aan nooit te hebben gedacht aan een eventuele baan in Amsterdam of in Milaan. “Belangrijk is dat ik ergens een goed gevoel bij heb en dat geeft Galatasaray.”  

Reageren op dit bericht