Rijkaard wil De Boer niet opvolgen bij Ajax

1463131270

Frank Rijkaard wordt niet de nieuwe trainer van Ajax, dat zegt Arno Vermeulen namens de NOS. “Frank Rijkaard kan je schrappen. Ik heb mensen gesproken uit zijn direct omgeving. Zijn naam komt altijd op, maar gaat het echt niet doen”, aldus de analyticus die zelf van mening is dat John van den Brom de beste optie is. “Hij is ook alweer negen jaar trainer en was overal succesvol. ADO Den Haag heeft hij de Europa League in gekregen. Met Anderlecht werd hij kampioen en speelde hij Champions League. En nu met AZ wordt hij derde en vierde, dat is razend knap.”

Co Adriaanse onderschrijft de mening van Vermeulen. “Hij heeft in het eerste gespeeld en was hoofd jeugdopleiding. Hij kent de club van binnen en van buiten”, aldus de voormalig trainer die daarin een voordeel ziet boven Peter Bosz. “Hij moet kunnen omgaan met de bestuurders, de commissarissen, het technisch hart, enzovoorts.” Toch vindt Adriaanse Bosz een uitstekende optie. “Bosz heeft het met Vitesse prima gedaan en attractief voetbal gespeeld. Ik ben er zeker van dat hij dat met Ajax ook kan. Ik vind hem een completere coach dan Van den Brom.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.