Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 03 januari 2011 20:55 – Bron: Ajax.nl

Frank de Boer is maandagavond officieel aangesteld als hoofdtrainer van Ajax. Rik van den Boog legde de oefenmeester voor drieënhalf jaar vast, waaruit veel vertrouwen spreekt. “Klopt, we hebben inderdaad veel vertrouwen in Frank”, bevestigt de Algemeen Directeur. “Frank gaat zich puur richten op het eerste elftal, in tegenstelling tot zijn voorgangers, die ook andere verantwoordelijkheden hadden, zoals de jeugdopleiding en de scouting. De filosofie van de club is de filosofie van Frank de Boer.”

Van den Boog geeft aan dat de aanstelling van De Boer niet heeft afgehangen van de resultaten tegen AC Milan, Vitesse en AZ. “Hij stond hier al bekend als een trainer met enorme potentie”, geeft hij aan op de officiële website van Ajax. “De mensen met wie hij heeft samengewerkt zijn allemaal vol lof over zijn trainingsstof en zijn aanpak. Dat heeft hij inderdaad in december al laten zien bij het eerste elftal, maar neem van mij aan dat hij ook wedstrijden zal gaan verliezen, want dat hoort er bij.”

Hennie Spijkerman
De assistent van De Boer wordt Hennie Spijkerman. “We zochten iemand die goed bij Frank zou passen. In alle opzichten. Bij voorkeur iemand die Ajax goed kent en heel veel ervaring heeft. Zo’n persoon moet ook loyaal zijn aan de hoofdtrainer. Dan is het logisch dat je bij Hennie Spijkerman uitkomt. Hennie en Frank kennen elkaar al een paar jaar. Ze hebben de afgelopen weken een paar keer contact gehad om met elkaar over deze samenwerking te praten. Dat was allemaal heel positief”, verklaart Van den Boog. “Ik geloof vooral in de combinatie van Frank, als relatief jonge hoofdtrainer met veel kwaliteiten en daaromheen een ervaren staf. Daarom kunnen we tevreden zijn met de benoeming van Hennie Spijkerman.”

Danny Blind
Ook blijft huidig assistent-trainer Danny Blind bij het eerste elftal betrokken. “Danny blijft in zijn rol als assistent bij het eerste elftal. Al wordt zijn rol anders qua invulling dan bij de vorige trainer”, geeft de Algemeen Directeur aan. “Je zag in december al dat Danny erg veel voor Frank kan betekenen en aanvullen. Hij krijgt er ook nog wat taken bij, zoals de organisatie rondom het eerste elftal en hij zal, al dan niet samen met Frank, veel contact hebben met ons als directie over bijvoorbeeld aan- en verkopen”, aldus Van den Boog.  

Reageren op dit bericht