Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 12 juni 2010 12:51 – Bron: Voetbalzone

Dennis Rommedahl lijkt ook na de zomer gewoon voor Ajax te zullen uitkomen. De Deens international onderhandelt al enige tijd met de Amsterdammers over een nieuwe verbintenis, maar over de lengte van het contract kwamen beide partijen er telkens niet uit. Rommedahl wilde aanvankelijk graag een tweejarig contract, maar lijkt zich nu te schikken in een overeenkomst voor één jaar met de optie op nog een seizoen.

Rommedahl heeft net zijn derde seizoen bij Ajax achter de rug. In de zomer van 2007 trok de vleugelaanvaller naar Amsterdam, na drie seizoenen bij Charlton Athletic. Hoewel hij in zijn tweede jaar tijdelijk werd verhuurd aan NEC, kwam hij toch weer terug in de hoofdstad. Het voorbije speelseizoen besloot hij met zes doelpunten in 28 duels. Met de afloop van zijn contract in zicht leek het erop dat Ajax en Rommedahl geen akkoord zouden vinden.

Ajax wenste niet verder te gaan dan een verbintenis van één seizoen. Inmiddels is er volgens De Telegraaf een compromis in de maak, wat inhoudt dat Rommedahl voor één jaar kan bijtekenen met de optie voor nóg een seizoen. Die optie wordt automatisch gelicht als de Deen een bepaald aantal wedstrijden afwerkt in het seizoen 2010/11. Rommedahl zou de Amsterdammers binnen enkele dagen laten weten of hij op het voorstel ingaat.  

Reageren op dit bericht