Marcel Keizer

Ronald de Boer houdt vertrouwen in Keizer: “Daar zit voldoende muziek in”

Sinds het vertrek van Peter Bosz is er bij Ajax veel veranderd. Van finalist in de Europa League naar geen Europees voetbal bijvoorbeeld. Het is de door Dennis Bergkamp aangestelde Marcel Keizer nog niet gelukt om voort te borduren op de visie van de trainer van Borussia Dortmund. Voetbalanalyticus Ronald de Boer heeft er nog wel vertrouwen in.

“Het is logisch dat mensen momenteel van een crisis spreken. Zeker bij een topclub als Ajax. Ik heb nog steeds vertrouwen in Keizer, maar begrijp heel goed dat ze de situatie bij Ajax eventueel gaan evalueren na het duel met sc Heerenveen”, zegt De Boer tegen De Telegraaf. “Overigens heb ik ook genoeg goede duels of fases gezien dat ik dacht: daar zit voldoende muziek in. Voor rust tegen ADO nog. Thuis tegen Vitesse was het gewoon slecht. Je zag dat het allemaal nog niet klopt en Keizer nog zoekende is naar de juiste formatie.”

De Boer vindt dat de Ajax-leiding nog veel geduld moet hebben met Marcel Keizer. “Ik krijg het idee dat het management van Ajax weet wat het doet en dat spelers het vertrouwen in de trainer nog niet hebben verloren. Dan is er geen reden om nu afscheid van elkaar te nemen. Kijk eens naar Giovanni van Bronckhorst. De leiding van Feyenoord bleef achter hem staan in een moeilijke fase en daarna kwamen de successen”, aldus de broer van de ontslagen trainer van Inter Milaan en Crystal Palace.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.