Supporters Fans Ajax

Ronald de Boer: “Blind is een heel slimme speler”

Ronald de Boer denkt dat Daley Blind een enorme versterking voor Ajax zal zijn. “Hij zou zonder meer een verrijking zijn voor de Eredivisie. Ik vind hem een onderschatte speler,” zegt de analist van Fox Sports tegen De Telegraaf.

De Boer vindt dat Ajax behoefte heeft aan routiniers. “Wij hadden in onze tijd Danny Blind en Frank Rijkaard als ervaren spelers. En in onze jeugdjaren waren Ronald Spelbos en Jan Wouters de leiders in Ajax 1. Een brok ervaring is zó belangrijk voor een team, maar vooral voor de jeugd,” aldus De Boer. “Je denkt als achttien-, negentien- of twintigjarige alles te weten, dat dachten wij ook, maar eigenlijk weet je nog niets.”

De voormalige speler van Ajax gaat door: “De balans wordt bewaakt door jongens die een duel kunnen lezen. En oudere spelers dragen ook bij aan de stabiliteit. Nu zie je Ajax soms dertig minuten supergoed voetballen, maar daarna wegzakken. En sommige jonkies halen de ene week een negen en de andere week een drie. Met Dusan Tadic en eventueel Daley erbij wordt het constanter. Blind is een heel slimme speler.”

Het wekt bij Ronald de Boer geen verbazing dat Daley Blind al wil terugkeren bij Ajax. “Danny heeft bijna zijn hele carrière voor Ajax gespeeld en is de club altijd trouw gebleven,” aldus de 46-jarige ex-Ajacied. “Als je vader avontuurlijk is, zit dat in je genen. En als je vader heel honkvast is, zal je dat ook meekrijgen. Daarom kan ik me heel goed voorstellen dat Daley wil terugkeren en belangrijk wil zijn.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.