Justin Kluivert

Ronald de Boer: “Kluivert nog veel te wispelturig voor het buitenland”

Justin Kluivert en zijn uitstellen tot bijtekenen bij Ajax ontwikkelt zich tot een ware soap. Ook Ronald de Boer is er wel een beetje klaar mee. De ex-Ajacied en FOX-analist vindt dat de 18-jarige aanvaller zeker nog niet rijp is voor een transfer naar het buitenland.

“Natuurlijk heeft Justin veel talent. Maar hoeveel wedstrijden heeft hij nou écht goed gespeeld? En dan ook nog eens negentig minuten? Een handvol. Hij is nog veel te wispelturig voor het buitenland”, zegt De Boer in gesprek met De Telegraaf. “En Donny (Van de Beek, red.), Frenkie (De Jong, red.) en Kasper (Dolberg, red.) doen er ook verstandig aan nog minimaal vijftig wedstrijden in Nederland te spelen.” De Ligt zou wel klaar zijn voor een volgende stap. “Hij is verder dan de rest en fysiek en mentaal de uitzondering die de regel bevestigt.”

De voormalig Oranje-international hoopt dat Kluivert goed nadenkt over zijn volgende stap. “Ik snap dat het moeilijk is als je een vier- of vijfjarig contract kunt tekenen en een miljoen euro netto of meer per seizoen kunt verdienen. Maar kijk alsjeblieft naar de lange termijn. Dan komt dat geld vanzelf, maar valt veel meer status te verdienen.” De Boer vreest echter dat Kluivert zich met de verkeerde mensen omringt. “De meeste zaakwaarnemers zéggen alleen het beste voor hun spelers te willen. Maar die dat echt doen, zijn op de vingers van één hand te tellen”, aldus De Boer die hoogstwaarschijnlijk doelt op Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Kluivert.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.