Rostov schakelt Ajax op vernederende wijze uit

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 24 augustus 2016 22:34 – Bron: Ajaxinside.nl

1462734546

Ajax is er niet geslaagd het hoofdtoernooi van de Champions League te halen. De Amsterdammers waren in een tweestrijd de mindere van FK Rostov. Na het 1-1 gelijkspel in de Amsterdam ArenA, wonnen de Russen voor eigen publiek overtuigend met 4-1. Ajax wist geen moment in haar spel te komen en creëerde amper kansen. Door de uitschakeling in de voorronde Champions League is Ajax nu veroordeeld tot het hoofdtoernooi van de Europa League.

In de eerste helft was er al niks te bespeuren van het Ajax uit de heenwedstrijd. Het tempo lag laag, er was weinig diepgang en er werden geen kansen gecreëerd. Ajax kwam niet verder dan een afgeslagen schot van Riechedly Bazoer. Aan de andere kant was Rostov wel gevaarlijk. Jasper Cillessen, die vermoedelijk zijn laatste duel voor Ajax keepte, redde zijn ploeg nog knap in een één tegen één duel. Rostov kwam verder nog tot een paar afstandsschoten en greep in de 34e minuut de leiding in de wedstrijd dankzij een goede kopgoal van Serdan Azmoun.

In de rust greep Peter Bosz in door Lasse Schöne te brengen voor Anwar El Ghazi, maar Ajax kreeg al snel de deksel op de neus. Sterker, in een tijdsbestek van twintig minuten vernederden de Russen de Amsterdammers door uit te lopen naar een comfortabele 4-0 voorsprong. Erokhin, Noboa en Poloz wisten allemaal het net te vinden. In de tussentijd werd de doelman aan de andere kant amper getest. Enkel Schöne kwam tot doelpogingen uit een vrije trap en met een paar afstandsschoten en ook Bertrand Traoré kwam niet verder dan een schot voorlangs. In de slotfase kreeg Ajax nog een strafschop die werd benut door Klaassen, maar verder kwam Ajax niet.

Vrijdag vindt de loting plaats voor de groepsfase van de Europa League.

Opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Viergever; Bazoer (58′ Dolberg), Klaassen, Gudelj; El Ghazi (46′ Schöne), Traoré en Younes (77′ Cassierra)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.