Rutger Arisz aangesteld als operationeel directeur

1385635023

Bij de benoeming van Edwin van der Sar als algemeen directeur werd bekend gemaakt dat Ajax nog opzoek was naar operationeel directeur. De oud-doelman bekleed zijn nieuwe functie anders dan zijn voorgangers. Van der Sar is bijvoorbeeld nog steeds voorzitter van het technisch hart van Ajax. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe algemeen directeur zich volledig kan richten op zijn eigen takenpakket werd besloten om hem te laten ondersteunen door een operationeel directeur. Donderdag werd bekend gemaakt dat Rutger Arisz deze functie vanaf 1 december op zich gaat nemen.

De 46-jarige Arisz was na zijn studie rechten actief als advocaat op het gebied van bouw en vastgoed, als jurist, als manager bij Schiphol en begeleidde hij de verbouwing en uitbreiding van JFK International Airport. De geboren Groninger was daarnaast actief in de roeiwereld. Eerst zelf als roeier en later als voorzitter van de Koninklijke Roeibond. Arisz behaalde tijdens zijn studententijd diverse succesen op het water. Zo nam hij deel aan de Olympische spelen van 1992 in Barcelona en won hij goud op de wereldkampioenschappen in 1989.

Volgens Leo van Wijk is met de komst van Arisz de directie compleet. De president-commissaris heeft er al het vertrouwen in dat de club nu verder kan groeien op sportief en op financieel gebied. “Wij menen met de heer Arisz de juiste persoon te hebben gevonden. Na zijn aanstelling is de directie compleet. Ik kan namens de voltallige RvC zeggen dat we vertrouwen hebben dat zij er als dagelijks bestuur voor gaan zorgen dat de club verder groeit op sportief gebied, met daarachter een financieel gezonde en ambitieuze organisatie.”

Arisz zelf hoopt met zijn ervaring uit het bedrijfsleven en de topsportwereld een bijdragen te kunnen leveren aan de groei van de club. “De ambitie en gedrevenheid van Ajax sluiten aan bij mijn karakter en hoe ik vroeger zelf topsport beoefende. Ik hoop dat ik met mijn ervaring in het bedrijfsleven kan helpen om die ambities verder realiteit te maken. Die combinatie was voor Ajax een belangrijke factor om met mij in gesprek te gaan over deze functie. Ik zal me vooral richten op de interne organisatie en de activiteiten die topvoetbal hier mogelijk maken. Ajax is een fantastische club, ik ben erg gemotiveerd om hier aan de slag te gaan.”

Edwin van der Sar gaat verder in op de werkzaamheden van de nieuwe operationeel directeur en spreekt zijn vertrouwen uit in Arisz. Onder Rutger komt onder meer de grote afdeling wedstrijdzaken te hangen, maar bijvoorbeeld ook de juridische afdeling en de facilitaire afdeling die zowel op de Toekomst als in de ArenA werkzaamheden verricht. Er is binnen de directie een goede verdeling gemaakt van de portefeuilles, waardoor we ons als directieteam optimaal voor Ajax kunnen inzetten. Rutger en ik hebben de afgelopen tijd een paar goede gesprekken gevoerd en ik kijk uit naar de samenwerking met hem.”
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.