Geschreven door Richard Suavimani – Uitgave: 19 november 2010 22:35 – Bron: Voetbal International

Een conflict binnen de technische staf van Ajax verdeelde de afgelopen maanden de Amsterdamse club nog verder. Toeval of niet, maar de crisis in november gaat gelijk op met de verharde verhoudingen op de bank. Assistent Danny Blind heeft hoofdcoach Martin Jol eerder deze maand bekritiseerd ten overstaan van een groep topmensen van Ajax.

Een van die mannen die de kritische Blind aanhoorde was voorzitter Uri Coronel. De niet mis te verstane kritiek van de tweede trainer werd doorgespeeld aan directeur Rik van den Boog. Ook Jol was al snel op de hoogte. De spanningen liepen daarna nog verder op. Na een wedstrijd van Jong Ajax begin deze maand ontstond een hoogoplopende discussie in de trainerskamer.

Bij Blind bestaat al lange tijd irritatie dat zijn zoon Daley geen enkele kans krijgt onder Jol. Blind liet weten dat hij vond dat zijn zoon in het tweede elftal op het middenveld zou moeten spelen en niet centraal achterin. Daarop ontplofte de Scheveninger die Blind eens goed de waarheid vertelde. Uiteindelijk kwam het erop neer dat Jol op technisch gebied de baas is en niet Blind.

De almaar oplopende spanning tussen de twee verspreidde zich vervolgens als een lopend vuurtje door Ajax. Inmiddels heeft de directie de twee duidelijk gemaakt dat ze hoe dan ook samen verder zullen moeten. Zowel Blind als Jol berusten in hun lot, maar de verhoudingen zijn beneden het nulpunt beland. Buiten de wedstrijden en trainingen om negeren de twee elkaar nog steeds volkomen.

De interne machtsstrijd is inmiddels blijkbaar doorgedrongen tot alle geledingen. Coronel zei vorige week dat de aanval niet uit Eindhoven of Enschede komt, maar van binnen uit. Toen doelde de preses op Johan Cruijff. Nu de trainers ook al niet meer met elkaar overweg kunnen, lijkt de crisis compleet.  

Reageren op dit bericht