Ryan Babel: ‘Dat risico wilde ik niet nemen’

Ryan Babel keerde deze winter terug bij Ajax om zijn derde periode in Amsterdam te beginnen. Toch was het een opvallende ‘move’ omdat de aanvaller topscorer was bij Galatasaray. “Het ging niet slecht, maar ook niet dat je zegt: het ging lekker ofzo”, aldus de international in gesprek met de NOS. “We hadden een moeizame seizoenshelft gedraaid met veel nieuwe jongens waarin we niet echt ons ritme vonden. Ik merkte dat het aan mij ging knagen.”

Babel lijkt de tijdelijke overstap naar Ajax vooral te hebben gemaakt in verband met het aanstaande EK van komende zomer met Oranje. “Ik dacht dat als ik daar zou blijven, dat ik dan bij het Nederlands Elftal ook met een mindere vorm binnen zou komen. Dat risico wilde ik niet nemen”, legt hij uit. Bovendien was het niet lastig om weer een lijntje uit te gooien naar Ajax. “Ik ben altijd Ajacied gebleven, heb een goede relatie met Ajax-spelers. Het was niet zo moeilijk. Nee, met Ronald Koeman heb ik er niet over gesproken. Ik hoop dat hij er blij mee is.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.