Ryan Babel: ‘Iedereen had het moeilijk’

Ajax verloor zondag van FC Groningen en het was vooral opvallend hoeveel persoonlijke duels de thuisploeg won. Ryan Babel vertelt na afloop dat Ajax wist dat Groningen een fel potje van zou gaan maken. “We wisten het als spelersgroep”, vertelt hij na afloop tegenover FOX Sports terwijl dat in het veld niet terug te zien was. “Hoe het kan, dat is achteraf altijd een goede vraag. Maar in principe waren we er wel op voorbereid.”

De aanvaller geeft ook toe dat hij het zelf heel lastig had tegenover Zeefuik. “Persoonlijk houd ik wel van dat soort potjes. Iedereen had het moeilijk. Het is een teamsport. Als het team goed in zijn vel zit, kun jij ook veel beter presteren. Als dat moeizaam gaat, gaat het voor jezelf ook moeizaam. Soms moet je ook een beetje geluk hebben dat dingetjes net goed vallen. Je begint slecht en dan krijg je een goal tegen. Dan gaat het op een gegeven moment in de koppies spelen. In de tweede helft was het al een stuk beter, maar ook nog niet goed genoeg.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.