Ryan Babel hoopt tijdens de tweede seizoenshelft in Amsterdam te spelen. De linksbenige aanvaller komt bij Liverpool, dat hem voor achttien miljoen euro van Ajax kocht, amper aan spelen toe. Ajax informeerde deze maand al bij Winnie Haatrecht, de manager van Babel, om de spits te huren. Liverpool wil haar pupil echter verkopen, om geld vrij te maken voor een nieuwe investering.

“Bij een eventueel vertrek wil Benitez alleen over een verkoop praten, zodat hij dan een volwaardige vervanger kan aantrekken. Voor Ryan staat voorop dat hij wekelijks aan spelen wil toekomen”, aldus Haatrecht vandaag in de VI. “Als dat niet bij Liverpool kan, dan bij een andere club. Mensen roepen al snel dat zijn salaris voor veel clubs niet is op te brengen. Maar Ryan zou bereid zijn geld in te leveren als hij op huurbasis bij Ajax kan spelen.”

Naar verluidt zou ook PSV interesse hebben in de Amsterdammer. “Bij mij heeft PSV zich niet gemeld. Ryan heeft regelmatig contact met spelers daar en onderling is het wel eens ter sprake gekomen. Dat is dus niet via de officiële kanalen gegaan.”  

Reageren op dit bericht