Ryan Gravenberch heeft als 18-jarig talent uit de jeugdopleiding van Ajax al een basisplek verovert in het eerste elftal. Tijd om de doelstellingen voor 2021 van de multifunctionele middenvelder door te nemen. Zo wil hij bijvoorbeeld meer betrokken zijn bij goals.  “Ik moet wat meer zoeken naar de goal. Ik houd wel van goals maken, maar het staat niet op één. Als het team mij nodig heeft als box-to-boxspeler, dan kan ik dat ook.”

En zou hij de Golden Boy Award kunnen winnen? “Dit is een grote prijs. Matthijs de Ligt, Kylian Mbappé en Erling Braut Haaland  hebben ‘m de laatste jaren gewonnen. Je moet aardig belangrijk zijn voor het team om deze te pakken. Ik ga mijn uiterste best doen om dit te bereiken, alleen houd ik me er niet echt veel mee bezig”, aldus Gravenberch op de clubsite van Ajax die blij is met zijn ontwikkeling. “Inmiddels heb ik toch al wat wedstrijden in Ajax 1 gespeeld. Als ik de bal nu heb, blijf ik bijvoorbeeld rustiger. Dat is vooral iets mentaals.”

Gaat Ajax dit jaar voor het landskampioenschap én de beker? “Daar gaan we wel voor. Mensen hebben vaak kritiek op Ajax, maar dat hoort erbij. Ik vind zelf dat we een wedstrijd moeten doodmaken als we voorstaan. Dat lukt niet altijd tot nu toe. Dat moet beter.”