Samenwerking tussen broertjes de Boer niet uitgesloten

1416953173

Afgelopen zomer waren er diverse signalen over een vertrek van Frank de Boer. Hij is echter nog steeds hoofdcoach van Ajax en op weg naar zijn vijfde landstitel met de Amsterdammers. Halverwege de competitie bedraagt de voorsprong op de nummer twee PSV drie punten. Is er een mogelijkheid om in de toekomst samen met broer Ronald aan de slag te gaan? Als het aan Ronald ligt wel. “Samen bij een club? Daar zou ik mijn luizenleventje wel voor willen opgeven,” aldus Ronald in een dubbelinterview met het AD.

De Boer werd de afgelopen tijd met de nodige clubs in verband gebracht. Liverpool, Swansea en Tottenham Hotspur passeerden de revue. Toch hapte de Boer niet. “Allereerst moet je kijken wat voor plan er ligt bij die club. En wat kan ik, en de mensen die ik meeneem, daaraan toevoegen? Laatst viel de naam van Swansea City. Heb ik op dit moment geen binding mee. Maar wat als die mensen een mooi plaatje schetsen? Dan kun je bij die categorie clubs misschien ook wel iets moois neerzetten. Liverpool of Spurs was natuurlijk mooi geweest. Bij zulke clubs wil je werken. Maar het belangrijkste is dat ik er een goed gevoel bij heb.”

Maar ziet hij een toekomstige samenwerken met zijn broer Ronald ook zitten? ”O jawel, hoor. Ik denk dat Ronald wel een goede assistent-trainer zou kunnen zijn. Hij ziet details toch anders dan ik. Hij heeft in de aanval en op het middenveld gespeeld, dan zie je dingen op die positie ook sneller.” Ook Ronald staat niet onwelwillend tegenover een broederlijke samenwerking. “Natuurlijk zou dat een keer leuk zijn. Maar zoiets kun je nooit plannen. Al ben ik wel beschikbaar, ja. Uiteindelijk lijkt me zoiets wel mooi.”

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.