Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 04 oktober 2012 10:11 – Bron: Goal.com

Tobias Sana leidde woensdagavond de openingstreffer van Real Madrid in. “Ik lijd balverlies op een gevaarlijke plaats en dan straffen zij het af”, analyseert de Zweed die dan ook de schuld op zich neemt. “Je weet dat als je de bal op bepaalde momenten kwijtraakt, dat zij dan met veel mensen eruit komen en een doelpunt kunnen maken. De schuld van het eerste doelpunt neem ik dan ook volledig op me.”

Hij vervolgt: “Ik kreeg nog wel een schop tegen mijn knie, maar het is te makkelijk om dan te gaan liggen en schreeuwen”, baalt de aanvaller achteraf. “Het heeft ook geen zin om het doelpunt daar aan te wijten, want het was mijn eigen fout.” Sana is vooraf nog bewust gemaakt van dit gevaar. “De trainer had ons vooraf nog gewaarschuwd voor deze momenten, maar helaas gebeurt het me toch. Het is een harde leerschool, maar tegelijkertijd een goede ervaring voor de toekomst.”

Voor Sana was het een mooie ervaring om tegen Real Madrid te spelen. Maar in sportief opzicht ziet hij het klasseverschil. “Het niveau is niet te vergelijken met de Eredivisie. Alles gaat zo snel en zeker als je tegen Real Madrid speelt. Dat is veruit de beste tegenstander waartegen ik heb gespeeld. Zij hebben iemand als Cristiano (Ronaldo, red.) die zó verschrikkelijk goed is, daar doe je dan weinig tegen”, aldus de buitenspeler. “Die aannames van ze, de manier waarop ze elkaar aanspelen… Echt alles is perfect.”

De Zweed maakt intussen een geweldige ontwikkeling door in Amsterdam. Met vier doelpunten en twee assists in negen duels maakte hij indruk in zijn vaderland. De Ajacied is daarom opgeroepen voor het nationale elftal waarvoor hij mogelijk zijn debuut gaat maken. “Dat zou inderdaad erg mooi zijn. Het is echt geweldig om zoveel wedstrijden op het hoogste niveau te spelen, maar sinds ik van IFK Göteborg ben gekomen ben ik al in een soort flow gekomen. Ik speel hier ook met jongens als Babel, Eriksen en Poulsen. Dat zijn voor mij ook al wereldspelers.”  

Reageren op dit bericht