Geschreven door Nooroel Imamdi – Uitgave: 03 oktober 2012 11:37 – Bron: VoetbalPrimeur

Tobias Sana neemt het vanavond met Ajax in de Champions League op tegen grootmacht Real Madrid. Voor de vleugelspeler is het tot dusver ‘de mooiste wedstrijd van zijn leven’. “Voor mij is dit een droom die uitkomt”, vertelt Sana tegenover Voetbal Primeur.nl, daags na een uitnodiging voor het Zweedse nationale elftal.

“In Zweden keek ik altijd naar dit soort wedstrijden”, vervolgt Sana zijn verhaal. “Twee maanden later speel ik bij deze club en tref ik Real Madrid, de mooiste wedstrijd van mijn leven. Mijn fans en familie zijn heel trots op me. Maar mijn familie wist net als ik dat ik de potentie had. Daarbij komt dat ik goed ben opgevangen door de spelers hier. Ik wil me blijven verbeteren en goed luisteren naar de trainer.”

Sana had in de eerste groepswedstrijd in de kampioenenbal moeite met het niveau tegen Borussia Dortmund. De 23-jarige aanvaller ontkent dat niet. “Het klopt dat je me in Dortmund niet hebt gezien. Het tempo was zó ontzettend hoog. De trainer zei dat ik gefocust moest blijven. Dus ik dacht steeds: focus, focus. Ik was er te veel mee bezig. Het was niet mijn beste wedstrijd, dat klopt. Maar ik heb zelfvertrouwen en ik wil niet te negatief denken. Ik zal het positieve eruit moeten halen.”  

Reageren op dit bericht