Sánchez: ‘We trainen veel op corners en vrije trappen’

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 26 september 2016 09:55 – Bron: Ajax Life

1470728675

Waar Ajax de afgelopen maanden moeite had om een corner om te zetten in een doelpunt, lijken de dode spelsituaties en de Amsterdammers sinds de komst van Hakim Ziyech en Davinson Sánchez ineens een gouden huwelijk. Tegenover Ajax Life zegt de Colombiaanse verdediger dat dit voelt als een beloning voor al het harde werken.

In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle wist de mandekker hoogstpersoonlijk een achterstand om te zetten in een voorsprong door uit twee corners binnen te knikken. “Het hoort bij mijn spel en bij mijn persoonlijkheid,” stelt Sánchez. “We besteden doordeweeks, tijdens trainingen, veel aandacht aan corners en vrije trappen. Als je de hele week hard werkt en in het weekeinde scoort uit een corner, is dat een mooie beloning.”

Met de Colombiaan lijkt Ajax eindelijk een echte kerel voor de achterhoede in huis te hebben gehaald. Toch vindt hij zelf dat hij niet de enige speler is die power overbrengt op zijn teamgenoten. “We hebben spelers met een uitgesproken speelstijl, Nemanja, Joël en Nick bijvoorbeeld. Dat biedt jonge spelers in het veld houvast,” zo besluit de 20-jarige Sánchez.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.