‘Sanogo kan sensatie worden in Eredivisie’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 15 juli 2015 10:00 – Bron: Voetbal International

1436821924

Ajax haalde onlangs Yaya Sanogo voor een seizoen naar Amsterdam. Volgens Sebastian Haller heeft de recordkampioen er goed aan gedaan de aanvaller voor een seizoen te huren van Arsenal. Volgens de spits van FC Utrecht kan Sanogo een grote sensatie worden bij Ajax.

”Yaya is een speler met een enorme potentie’, aldus Haller. De spits van FC Utrecht maakte samen met Sanogo jarenlang deel uit van de jeugdopleiding van Auxerre. ‘Hij scoorde in de jeugd altijd al heel makkelijk en heeft dat ook in het eerste elftal laten zien”, aldus Haller in gesprek met Voetbal International.

Na een goed seizoen in het eerste elftal van Auxerre (11 goals in 21 wedstrijden), verdiende Sanogo een transfer naar Arsenal. Hier liep het qua productie allemaal wat minder soepel. De spits kwam niet tot scoren in de 21 competitiewedstrijden voor Arsenal en Crystal Palace. ”Maar Yaya heeft ook altijd zijn aandeel in het meevoetballen”, zegt Haller.

”Hij is fysiek heel sterk, rustig aan de bal, technisch onderlegd, een harde werker. En Yaya is een echte spits die vaak verrassend opduikt voor het doel van de tegenstander. Geloof me: Sanogo kan een sensatie worden in de Eredivisie.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.