Edwin van der Sar

Van der Sar blijft ‘lijn’ volgen: “Om die reden gaan we ook niet één man de schuld geven”

Algemeen directeur Edwin van der Sar gaat niet ‘neerzetten‘ bij de waardeloze seizoenstart van Ajax. De directeur en tevens voorzitter van het Technisch Hart gaat door met de lijn die is ingezet na onder andere het vertrek van Johan Cruijff, de hoofdjeugdopleidingen Wim Jonk en trainer Peter Bosz.

Ondanks het vertrek van Bosz, Sanchez, Klaassen, Traoré, Riedewald en Tete vindt de bestuurder dat de selectie nog op peil is. “Terugkijkend op de vier Europese duels in de voorronden stel ik dat deze selectie goed genoeg was om zich te kwalificeren voor Europees voetbal. Als je kansloos verliest, moet je bij jezelf te rade gaan. Maar in vier wedstrijden is Ajax niet eenmaal weggespeeld maar zijn we vergeten door te bijten bij de vele kansen en mogelijkheden.”

“We hebben als club voor een bepaalde lijn gekozen en diezelfde lijn bracht ons drie maanden geleden nog een Europese finale”, schrijft Van der Sar verder in zijn column voor De Telegraaf. “Van die lijn wijken we dus niet af. Iedereen draagt een eigen verantwoordelijkheid van trainersstaf, technisch hart, spelersgroep tot directie. Om die reden gaan we ook niet één man de schuld geven”, aldus de voormalige topkeeper.

De directeuren, het Technisch Hart, de RvC en de bestuursraad gaan elkaar eens goed de waarheid vertellen, meent Van der Sar: “Zoals altijd zullen we alles evalueren. Een aantal dingen gaat goed, maar als we constateren dat bepaalde zaken moeten wijzigen binnen Ajax schromen we niet om daaraan gevolg te geven. Maar de lijn, zeg ik nogmaals, zal hetzelfde blijven.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.