Ajax TV

Edwin van der Sar is erg blij met de contractverlenging van André Onana.  “Zijn prestaties spreken voor zich, denk ik. Het grootste compliment is dat hij Jasper Cillessen eigenlijk geruisloos heeft vervangen. In het begin had hij best wat moeite met aanpassen, met name in Jong. Daardoor heeft hij in die fase toch wat foutjes gemaakt. Zijn potentie zagen we allemaal”, zegt hij tegenover Ajax TV.

“Door de blessure van Tim (Krul red.) wisten we dat André een paar wedstrijden zou gaan spelen. We hebben toen echt gezien wat hij kon.” Van der Sar erkent de kwaliteiten van Onana en hij is zelfs een beetje jaloers op de talentvolle goalie. “Ik heb een paar keer met hem getraind en dan geef je hem natuurlijk wat aanwijzingen. Ik kon alleen maar dromen van zijn reactievermogen en hoe atletisch hij is.”

De algemeen directeur hoopt dat de huidige selectie langer bij elkaar kan blijven. “We hebben de Europa League finale in het vooruitzicht en hebben afgelopen weekend net het kampioenschap misgelopen. Volgend seizoen willen we gelijk goed van start om een goede serie neer te gaan zetten. We zijn daarom wel aan het kijken of we bepaalde jongens langer aan ons kunnen gaan binden.”