Edwin van der Sar

Van der Sar niet langer voorzitter Technisch Hart

Edwin van der Sar treedt per direct terug als voorzitter van het Technisch Hart, zo meldt de Amsterdamse club maandagavond op de officiële website. Marc Overmars is op zijn beurt naar voren geschoven als opvolger van de oud-doelman. Overmars vervult momenteel de functie van directeur spelerszaken en zal dit ook blijven doen. Hij neemt nu het takenpakket van Van der Sar over en wordt dus verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid, de scouting en is tevens het aanspreekpunt van de hoofdtrainer. Dennis Bergkamp blijft de brugfunctie vervullen tussen jeugd en betaald voetbal en ook de taak van Saïd Ouaali blijft onveranderd.

De afgelopen weken was het Technisch Hart al regelmatig onderwerp van discussie. Door de tegenvallende resultaten van het eerste elftal stond niet alleen Marcel Keizer onder druk, maar ook het overkoepelend orgaan werd flink onder de loep genomen. Voor Edwin van der Sar reden genoeg om de hand in eigen boezem te steken.

“Afgelopen zomer hebben wij bepaalde dingen kritisch tegen het licht gehouden. Bij Ajax is de opleiding van talenten van cruciaal belang, maar ook dat de spelers die wij opleiden doorgroeien en daadwerkelijk een kans krijgen en vaste waarde kunnen worden in onze A-selectie,” aldus Van der Sar. “We kunnen echter niet alles opvangen met spelers uit eigen jeugd, dus scouting en het aankoopbeleid zijn steeds belangrijker geworden. Waar veel andere clubs een technisch directeur hebben, blijven wij van mening dat een driemanschap zoals ons technisch hart is, waarbij alle disciplines vertegenwoordigd zijn, het beste is voor onze club. Waarbij ik als algemeen directeur natuurlijk eindverantwoordelijk blijf.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens