Davinson Sanchez I

Van der Sar: “Het was voor Sánchez beter geweest om twee of drie jaar bij Ajax te spelen”

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, was gisteren (woensdag) aanwezig op het Soccerex-evenement. Daar stond hij ook De Telegraaf te woord. Onder andere over het vertrek van Davinson Sánchez. De 21-jarige Colombiaan vertrok, na één seizoen Ajax, naar Tottenham.

Van der Sar heeft er een mening over: “Ik denk dat het voor hem te vroeg is om na één jaar al weer verder te kijken. Het was beter geweest om twee of drie jaar bij Ajax te spelen”, aldus de Ajax-directeur. Maar de veertig miljoen euro kon Ajax niet weigeren. “Soms is de financiële kracht van grotere competities te groot en is het zelfs voor een club als Ajax onmogelijk om transfers te voorkomen”, aldus Van der Sar.

Ook Davy Klaassen en Jairo Riedewald vertrokken naar de Premier League. De vroegere Ajax-aanvoerder vertrok naar het Everton van trainer Ronald Koeman. Riedewald werd ingelijfd door het Crystal Palace van Frank de Boer. “Ik had ze graag behouden, omdat ik een zo goed mogelijk team wil. Toch weten we dat deze competitie op een zeker punt niet sterk genoeg is”, aldus Van der Sar. “We moeten hopen dat spelers een paar jaar blijven en een steentje kunnen bijdragen aan het pakken van landstitels en het boeken van Europees succes. Zo ziet de ideale wereld eruit: eerst meerdere jaren doorgroeien, dan een stap maken”, besluit de voormalige topkeeper zijn weinig bemoedigend verhaal.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.