Edwin van der Sar

Van der Sar: “We proberen de selectie echt zo sterk mogelijk te maken”

Gisteren werd in het Concertgebouw de Kick-off verricht. Dat is een jaarlijkse bijeenkomst voor de zakelijke relaties van Ajax. Daar was ook Edwin van der Sar, de algemeen directeur van de Amsterdamse club, bij aanwezig. Hij kreeg van de sponsors een spervuur aan vragen op zich afgevuurd.

Net als de fans waren de sponsors niet te spreken over de te late timing van de aankopen. “Plemp je je hele selectie vol met dure aankopen, die ook veel verdienen, of kies je voor een kleinere selectie met perspectief voor de zelf opgeleide, jongere spelers”, zegt Van der Sar geciteerd door De Telegraaf tegen de aanwezige mensen. “Internationaal hebben we een fantastisch jaar gehad en dan weet je dat er aan spelers wordt getrokken. Het is niet makkelijk om de gaten die ontstaan, op te vullen. Soms lukt dat en soms niet”, aldus de voormalige keeper.

“Wereldspelers van 29 of 30 jaar zijn door ons niet te halen. Maar geloof me, we proberen de selectie echt zo sterk mogelijk te maken. Na het vertrek van Davinson Sanchez hebben we een heel duidelijk statement gemaakt dat er niemand meer weg mocht. En dat hebben we waargemaakt. Wij evalueren afgelopen transferperiode ook. En de conclusie is misschien wel dat we eerder moeten handelen of sneller moeten zeggen dat er niemand meer vertrekt.”, zegt de directeur nog semi-zelfkritisch.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.