Het Ministerie van Binnenlandse Zaken werkt samen met lokale overheden en de KNVB aan strengere regels in verband met uitsupporters bij zogenaamde ‘risicowedstrijden’. Wellicht worden er wel helemaal geen uitsupporters meer toegelaten bij dit soort wedstrijden. “We zitten nog in de overlegfase. Wel is het de bedoeling om de politie-inzet bij risicoduels te verlagen. Een verkleining van het uitvak voor de bezoekende supporters behoort dan tot de mogelijkheden.”

“Ook zou de tuchtcommissie bij wangedrag van de uitfans kunnen beslissen om voor één of meerdere jaren geen supporters van de bezoekende clubs meer toe te laten bij de betreffende wedstrijd”, aldus Kesler.

Ajax en Feyenoord hebben zo’n afspraak gemaakt om tot het jaar 2014 geen uitsupporters toe te laten bij de Klassiekers. Dit was een probleem toen beide clubs de Bekerfinale moesten spelen tegen elkaar, vorig seizoen. Het werd toentertijd opgelost door één wedstrijd in Amsterdam en één in Rotterdam te laten spelen. Ook hier gaat men nog over peinzen.

“Het is nog onduidelijk hoe we verder gaan met de bekerfinale. We zijn er in elk geval niet trots op hoe het allemaal is gelopen dit jaar. Dinsdag hebben we een evaluatie met de gemeente Rotterdam. Daarna nemen we intern een beslissing over de toekomstige afhandeling van de finale om de KNVB-beker.”  

Reageren op dit bericht