Schöne: ‘Beste seizoen uit m’n carrière

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 19 mei 2014 15:20 – Bron: Ajax TV

Lasse Schöne werd in de zomer van 2012 door Ajax transfervrij overgenomen van NEC. Nu, twee seizoenen later, is de Deen uitgeroepen tot Ajacied van het jaar. Schöne kreeg na de laatste competitiewedstrijd tegen NEC de bijbehorende trofee, maar door een operatie aan de amandelen kan hij daar nu pas op reageren.

1383775645

”Dit doet heel veel met me. Het is niet de minste club waar je speler van het jaar wordt. Het is een mooie bekroning op een goed seizoen. Landskampioen worden doe je met zijn allen en dit is een persoonlijke opsteker. De prijs heeft een mooi plekje gekregen thuis, in de woonkamer. Medailles liggen meestal ergens in de la dus dit is de enige in mijn huis. Ik heb het niet aan zien komen. Je hoopt er natuurlijk wel op. Als je het wordt geeft dat wel een bijzonder gevoel”, vertelt Schöne tegenover Ajax TV.

Schöne was dit seizoen bij veel goals betrokken. De Deen gaf 8 assits en maakte zelf 9 goals in de competitie. ”Dit is wel het beste seizoen. Je wordt natuurlijk kampioen, maar je wint ook deze persoonlijke prijs. Het niveau is dit jaar wel omhoog gegaan. We kunnen met z’n allen terugkijken op een mooi seizoen. Met veel hoogtepunten, maar ook dieptepunten”, blikt Schöne kort terug. ”Met een beetje geluk waren we doorgegaan in de Champions League.”

Twee seizoen geleden werd Schöne door vele mensen bestempeld als breedte aankoop. De middenvelder annex aanvaller heeft echter bewezen dat dit onterecht was. ”Ik kwam hier wel naartoe met een idee. Ik wilde wel spelen en van meer waarde zijn voor het team. Dat heb ik wel bewezen en dat ik een goede aankoop ben geweest. Ik ben hier heel blij en trots op dat ik dit heb kunnen bereiken”, aldus Schöne.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.