Lasse Schöne

Schöne bezorgt Ajax overwinning op FC Twente

In navolging van PSV heeft ook Ajax gedaan wat het moest doen, winnen. FC Twente kwam gehavend naar de Johan Cruijff ArenA en leek na een vroeg openingsdoelpunt van Justin Kluivert rijp voor de slacht. Het lukte de Amsterdammers echter niet om de score uit te bouwen en had uiteindelijk het geluk dat arbiter Gözübüyük kort na de Twentse gelijkmaker de bal voor een licht vergrijp op de stip legde. Schöne bepaalde zo de eindstand in Amsterdams voordeel. 

Ajax ging flitsend van start en zag Kluivert na een kleine drie minuten de snelste goal van het seizoen aantekenen. De buitenspeler zette de aanval zelf op, zag de bal via Neres en Van de Beek voor zijn voeten belanden en rondde koeltjes af. Van de Beek leek even later de thuisploeg direct in veilige haven te brengen, maar zijn levensgrote kans vloog tot ieders verbazing over de goal van Drommel. Diezelfde Van de Beek liet kort daarop weer een enorme kans liggen, waarna Ajax in het restant van de eerste helft de teugels flink liet vieren.

Na rust werd de ploeg van Ten Hag alsmaar slordiger, waarop de oefenmeester besloot om in te grijpen. Neres verliet het veld ten faveure van de Deense aanwinst Kristensen en Ziyech kreeg een rol op rechts. Het bleek de inleiding van een Twentse feestje, want Adnane Tighadouini schoot zijn ploeg snel daarna op gelijke hoogte. Twintig minuten voor tijd kregen de hoofdstedelingen in de vorm van een strafschop een cadeautje van de scheidsrechter. Voor Lasse Schöne een koud kunstje, die zijn seizoenstotaal daarmee op 9 doelpunten zette en Ajax de belangrijke drie punten bezorgde.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, De Jong, Tagliafico; Schöne, Van de Beek (92. Wöber), Ziyech; Neres (63. Kristensen), Huntelaar, Kluivert (82. Younes)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens