Lasse Schöne is blij met de overwinning van Ajax op Heerenveen, al kwam deze moeizaam tot stand. Ajax kwam eerst op achterstand, maar won uiteindelijk wel met 1-3. “Het was niet groots vandaag, maar het zijn drie prima punten”, aldus de middenvelder na afloop tegenover FOX Sports. “Het was allemaal net niet. Goede voorzetten die net niet werden ingekopt of net niet aankwamen. Dan moet er iets gebeuren in een wedstrijd. Pas na de 1-0 gingen we voetballen en gelukkig hebben we gewonnen.”

Schöne veroorzaakte zelf een strafschop, waaruit Willem II op voorsprong kwam. De Deen vond de penalty echter niet terecht, “Ik vond ‘m heel makkelijk gegeven. Hij hangt een beetje aan mij en ik aan hem, hij laat zich makkelijk vallen.” Toch weet ook Schöne dat hij slimmer met de situatie om moet gaan. “Ik geef ‘m wel een reden om ‘m te geven. Ik moet er eigenlijk gewoon achter blijven lopen.”

De middenvelder maakte zelf de gelijkmaker en werd uiteindelijk vervangen door Frenkie de Jong. Baalt hij van de wissel? “Volgens mij stond het toen 2-1, het was tien minuten voor tijd. Daar til ik niet zwaar aan, want daarna maken we er nog één en hebben we drie punten, dus ik ben heel blij. Ik vind het goed dat er concurrentie is, hoe meer hoe beter. Er zitten genoeg goede spelers op de bank en dat mag ook wel bij een topclub.”