Schöne bracht Bosz op idee voor zijn positie

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 14 februari 2017 16:35 – Bron: NRC Next

1474450856

Lasse Schöne vocht zichzelf dit seizoen in de basis toen Ajax in oktober de bekerwedstrijd tegen Willem II speelde. Het idee om Schöne op te stellen als verdedigende middenvelder kwam van de Deen zelf, zo vertelt Peter Bosz in gesprek met NRC Next. Dat ging ten koste van Jaïro Riedewald. “Met Jaïro Riedewald als meest verdedigende middenvelder kwam het beter te staan. Maar ik had voetballend steeds niet wat ik zocht”, zegt Bosz.

In gesprek met Schöne werd hij op een idee gebracht. “Ik zei: ‘Ik zie jou als ’tien’ en Klaassen heeft daar de voorkeur’. Toen zei hij: ‘Ik heb ook op zes gespeeld’. Ik: ‘Oh ja, wist ik niet’. Hij: ‘Ja, onder Frank, in het begin’.” En zo geschiedde, want Schöne kreeg een kans. “Tegen Willem II zag ik het na vijf minuten: dit is wat ik zocht. Lasse speelt vooruit, verdedigt vooruit. En ik wil vooruit. Maar ja, toen waren we al wel wat weken bezig.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.