Schöne: ‘Dat we alles winnen helpt ook mee’

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 16 oktober 2016 19:18 – Bron: FOX Sports

Lasse Schöne was met een assist op de 0-1 van Davy Klaassen ook vandaag weer erg belangrijk. De ervaren middenvelder, die door Peter Bosz als 6 wordt opgesteld, lijkt steeds beter in zijn rol te komen. Nadat hij het seizoen begon als bankzitter voelt de Deen zich weer prettig. “Ik had ook een rot periode. Het is niet leuk als je ernaast staat, maar je moet je best doen op de training en je kans grijpen,” laat hij weten in gesprek met FOX Sports.

ADO-uit staat normaal gesproken te boek als een van de lastigste uitwedstrijden van het seizoen, maar daar was vandaag weinig van te merken. “We hadden het goed onder controle. Er lag veel ruimte op het middenveld en zo konden we steeds de vrije man vinden.” Toch had de score hoger kunnen uitvallen dan 0-2, steeds stond het vizier op het laatste moment niet op scherp en moest het soms te mooi gaan. “Als het goed gaat dan gaan de koppies een beetje de lucht in. Juist dan moet je oppassen, want nu leden we veel onnodig balverlies.”

Aankomende week staan er wederom twee lastige uitduels op het programma. Donderdag reist Ajax af naar Vigo, waar overwintering in de Europa League zo goed als veilig kan worden gesteld. Zondag volgt De Klassieker, wanneer de Amsterdammers op bezoek gaan in De Kuip. Schöne is van plan om de zegereeks, die inmiddels al 9 wedstrijden duurt, voort te zetten. “Het gaat steeds beter de laatste tijd. Dat we ze allemaal winnen helpt ook mee. We kunnen elkaar steeds beter vinden en het staat goed,” zo besluit de Deen.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.