Daley Blind Lasse Schöne

Schöne: “Dit voelt heerlijk. We hebben revanche genomen”

Lasse Schöne is de 6-2 nederlaag van vorige maand niet vergeten, maar de Deen vindt wel dat Ajax gisteren revanche heeft genomen op Feyenoord. De Amsterdamse club ging ten koste van Feyenoord door naar de bekerfinale. De 0-3 overwinning in De Kuip voelde meer dan een gewone overwinning.

“Dit voelt heerlijk. We hebben revanche genomen”, zegt Schöne tegen Nu.nl. “Vooraf hadden we natuurlijk revanchegevoelens en ik denk dat we het ideale antwoord hebben gegeven. De 6-2 deed pijn bij mij”, aldus de middenvelder van Ajax. “De 6-2 is niet zozeer uitgewist, dat was echt een klap. Maar op deze manier hebben we het wel goed opgelost. In fases waren we fel in de duels en dat ontbrak er eerder aan. Van begin tot eind hebben we gestreden.”

Toch begon Ajax niet goed aan de eerste helft. Feyenoord raakte de paal en de Rotterdamse club miste nog een goede kans. “Of ik dacht: daar gaan we weer?” herhaalt de 32-jarige Ajacied de vraag. “Nee, we stonden onder druk, maar daarom hebben we het een beetje omgezet en kregen we controle over de wedstrijd.” De tweede helft had een ander gezicht. “Na rust kwamen we niet meer in de problemen en dus hebben we verdiend gewonnen. Het was misschien niet onze beste wedstrijd, maar het was wel een heel mooie bekeravond. Ik ben blij dat we eindelijk weer in de finale staan.”

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.