Lasse Schone

Schöne: “Je speelt voor het kampioenschap: wat wil je nog meer?”

Lasse Schöne speelde tegen Feyenoord zijn 270ste officiële wedstrijd in het Ajax-shirt. Een record. De halve finale in de KNVB-beker werd met 0-3 gewonnen en daardoor werd het een extra mooie dag. De Deen werd daarmee de buitenlandse speler met de meeste Ajax-wedstrijden achter zijn naam. Zijn landgenoot Sören Lerby had het record al sinds 1983 achter zijn naam.

Sinds de zomer van 2012 mag Schöne zich Ajacied noemen. De Amsterdamse club nam de international transfervrij over van NEC. De middenvelder heeft het nog altijd prima naar zijn zin bij Ajax. “Ik heb door de jaren heen wel wat aanbiedingen gehad, om iets anders te doen”, zegt Schöne in gesprek met AjaxTV. “Maar ik ben een gevoelsmens: pas als alles honderd procent klopt, wil ik Ajax pas verlaten. En anders blijf ik liever hier. Mijn gevoel was nooit honderd procent. En dan wil ik ook niet weg, om het weggaan.”

Schöne voelt zich na al die jaren inmiddels een echte Ajacied. “De club en de mensen die hier werken zijn fantastisch. Ik kom hier nog steeds elke dag met plezier. Er moet wel heel wat tegenover staan, wil ik dit achter me laten”, aldus de 32-jarige voetballer, waarbij de prijzenhonger nog niet is gestild. “Je speelt voor het kampioenschap, voor Europees voetbal: wat wil je nog meer?”

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.