Lasse Schöne

Schöne na beauty: ‘De keeper goed kunnen verrassen’

Lasse Schöne was in de 0-4 zege op sc Heerenveen belangrijk voor Ajax. De Deen schoot na drie minuten spelen van grote afstand de bal in de kruising. “Ik kan altijd genieten van een mooie goal of pass, van een ander of van mij. Je schiet om te scoren, natuurlijk”, zegt hij tegen AT5. “Maar van de afstand moet je proberen er een zwabber in te krijgen, wil je de keeper een beetje verrassen. Dat lukte goed.”

“Het was een lekker moment om te scoren, direct na de aftrap”, vervolgt hij. “Het eerste kwartier speelden we vrij goed, maar daarna werden we wat slordig. Uiteindelijk is het wel lekker dat Hakim de 0-2 maakt. In de tweede helft was het na de 0-3 eigenlijk gewoon uitspelen. Soms mogen we wel wat meer goals maken. Ik bedoel, onze concurrenten maken ook aardig wat goals dus we mogen zelf ook wat scherper zijn voor de goal. Het kwaliteitsverschil was wel duidelijk te zien vandaag.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.