Schöne van levensbelang bij oprijzend Ajax

Geschreven door Danique Eijkenboom – Uitgave: 01 december 2016 09:12 – Bron: Metronieuws.nl

Ajax zette afgelopen zondag in het Abe Lenstra Stadion hun vorm door om Heerenveen te verslaan met 0-1. De ploeg van Peter Bosz begint steeds meer te draaien en door de toevoeging van Lasse Schöne op het middenveld, lijkt Ajax nog lastig te verslaan.

Het seizoen begon wisselvallig en het team van Bosz functioneerde niet zoals de oefenmeester wilde. Na de blamage tegen Willem II, die ons de das om deden in de ArenA, kwam vier dagen later ook nog de klap van uitschakeling in de Champions League door FK Rostov erbij. Mede door deze averijen werd de selectie van Bosz totaal omgegooid. Zo kwamen Anwar El Ghazi, Riechedly Bazoer, Kenny Tete en later Nemanja Gudelj amper meer aan speeltijd in Ajax 1. Dit was echter niet voor niets.

Schöne bleek achteraf van cruciaal belang te zijn voor Ajax. Trainer Bosz nam de beslissing om de routinier terug in de basis te zetten. De 30-jarige Deen is de motor van het oprijzend Ajax. “We zitten heel lekker in ons vel. Dan durf je ook bepaalde dingen”, vertelt Schöne. “Het doelpunt dat we in Friesland maakte zondag was daar een perfect voorbeeld van. Het is tevens wel lekker dat we zo kunnen wisselen. Dit zegt dan ook genoeg over de kracht van onze reservespelers”, verklaart hij.

De ervarenheid van de Deen komt op alle aspecten wel terug. De overwinning tegen Heerenveen was een typisch voorbeeld van een overwinning die professioneel over de eindstreep werd gesleept. “Dit was zo’n belangrijke zege”, wist Schöne nog voor de uitslag bekend was. “Heerenveen doet het gewoon uitstekend dit seizoen. Feyenoord en PSV verloren hier punten. Dit is ook voor ons altijd een heel moeilijke uitwedstrijd, dus het is een mooie overwinning.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.