Schöne verkiest Ajax boven middenmoot Engeland

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 10 januari 2015 14:01 – Bron: Ajax.nl

1418978770

Lasse Schöne heeft een aflopend contract en de speculatie over zijn toekomst is al een aantal maanden bezig. Op de clubsite van de Amsterdammers wordt hem gevraagd of hij liever met Ajax in de Champions League speelt of in de Engelse middenmoot. “Met Ajax in de Champions League. De top van Engeland haal ik niet, dus je moet keuzes maken. Wil je liever meedoen om mooie prijzen en Champions League spelen, of wil je in een grotere competitie spelen, tegen grotere spelers en clubs? Het is toch een dilemma. Ik ben er nog steeds over aan het nadenken, ik heb nog even de tijd.”

Ook wordt er gesproken over zijn positie in het veld. De van origine middenvelder wordt momenteel vooral aan de rechterflank geposteerd, maar hoe bevalt hem die positie eigenlijk? “Ik ben altijd nummer tien geweest, maar daar spelen we niet echt mee bij Ajax. De zijkant bevalt me heel goed bij Ajax. Misschien is de linkerkant iets beter voor mij. In die zin dat ik geen echte buitenspeler ben, die buitenom gaat. Op links kan ik naar binnen en met rechts schieten. Maar rechts werkt ook goed. Ricardo van Rhijn gaat vaak buitenom als rechtsback en daar kan ik ook weer van profiteren.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.