Lasse Schone I

Schöne: “Vier jaar zonder prijs is te lang. Veel te lang”

Lasse Schöne beseft dat Ajax voor het vierde seizoen achtereen weer geen prijs zal pakken, alhoewel de finaleplaats in de Europa League van vorig seizoen wel een mooi succes was. Sinds 2014 won de Amsterdamse club geen landstitel meer en dat is te lang geleden, vindt de 31-jarige Ajacied.

“Vier jaar zonder prijs is te lang. Veel te lang”, zegt Schöne tegenover de NOS. De Deen staat met Ajax 10 punten achter PSV. Er zijn nog 8 competitiewedstrijden te gaan waaronder PSV – Ajax. “Als topclub mag je dat eigenlijk niet overkomen.” Wat de reden is weet de routinier ook niet. “Er zijn dit seizoen veel dingen gebeurd, ook buiten het veld, die het moeilijk maken om een sfeer te creëren dat er bij ons niets te halen valt.”

Na Vitesse – Ajax (3-2) zei de middenvelder dat Ajax geen prijzen gaat pakken als niet iedereen alles geeft. “Als ik zeg wij, bedoel ik ook mezelf. Ik ga niet met de vinger wijzen. Ik hoor daar ook bij”, gaat Schöne verder. “Een wedstrijd tegen Vitesse mag je niet verliezen. Ik kan me niet voorstellen dat je de wedstrijd begint met zo’n houding van: mwah, dat doen we wel even. Ik denk dat dat onbewust gebeurt”, aldus de international die in 2013 en 2014 wel kampioen werd met Ajax.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.