Schöne: ‘We willen hoog druk zetten’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 16 juli 2015 17:54 – Bron: Ajax Life

1418978770

Na een erg teleurstellend vorig seizoen, gaat het roer qua speelwijze om bij Ajax. De Amsterdammers willen komend seizoen vroeger druk zetten en meer bezetting voor de goal in aanvallend opzicht. Lasse Schöne juicht het nieuwe aanvallende systeem toe. ”Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren”, aldus de 29-jarige Deen in gesprek met Ajax Life.

Schöne vindt het nog altijd moeilijk om aan te geven waar het vorig seizoen mis ging. ”We wilden druk zetten, maar dat kwam er niet altijd uit. Ons spel was niet vaak spectaculair, maar het gaat er wel om dat de intentie er moet zijn. Wat dat betreft was het afgelopen seizoen een beetje mellow, halfhalf. Soms stonden we met te veel mensen voorin, omdat we iets wilden forceren. Als je dan met meer risico speelt, vergeet je de restverdediging. Je moet niet hersenloos naar voren lopen.”

Dit seizoen zal Ajax spelen in een offensiever systeem. ”We willen hoog druk zetten. Daar hebben we deze week veel op getraind. Er moeten meer mensen in de zestien komen. Vorig jaar stond daar een speler, soms twee, nu moeten dat er minstens drie zijn. Hoe meer spelers voorin, hoe groter de kans dat je scoort. Daarnaast willen we de bal vaker naar voren spelen dan breed. Daar is niets revolutionairs aan. Het is geen rocket science, maar gemakkelijker gezegd dan gedaan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.