Schreuder blij met loting tegen Union Berlin

Alfred Schreuder reageert tevreden nadat Ajax aan Union Berlin werd gekoppeld in de Europa League. “Het is wel fijn dat je de club beter kent dan de gemiddelde tegenstander. Ik ken Union beter dan de Franse ploegen bijvoorbeeld, omdat ik de Bundesliga natuurlijk ook erg goed volg”, aldus de hoofdtrainer van Ajax die zelf in de Bundesliga bij Hoffenheim heeft gewerkt waardoor hij ook goed bekend is met eerstvolgende Europese opponent.

“Het is een unieke club met heel veel saamhorigheid. Dat straalt het team ook uit. Het team is namelijk super gedisciplineerd. Ze staan nu derde in de Bundesliga, dus dat zegt ook heel veel”, zo luidt de eerste analyse van Schreuder die de Duitsers zeker niet onderschat. “Union speelt over het algemeen het 5-3-2-systeem. Ze staan verdedigend erg goed en compact. Maar met het thuispubliek gaan ze ook zeker naar voren. Ze hebben snelle jongens voorop.”

Al met al verwacht hij een mooie tweestrijd. “Ze zijn enorm goed in de omschakeling, dus het is belangrijk dat we dat goed controleren. De individuele kwaliteit zal bij Ajax misschien hoger zijn, maar uiteindelijk gaat het om het team. Het zal een mooie wedstrijd worden, denk ik.”

Ajax speelt op 16 februari 2023 om 18:45 uur eerst thuis tegen Union Berlin. Op 23 februari volgt de return in Duitsland waar om 21:00 uur zal worden afgetrapt.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.