Alfred Schreuder

Schreuder zal Ajax missen, maar “arrogantie moet niet té worden”

Alfred Schreuder zal volgend seizoen aan de slag gaan als hoofdtrainer bij de Bundesliga-club TSG Hoffenheim. De huidige assistent-coach van Ajax zal de Amsterdamse club en hoofdcoach Erik ten Hag gaan missen.

“Het stadion, de fans, de Europese avonden, maar ook de mensen met wie ik dagelijks werk. In het begin moest ik wennen aan Ajax, aan de manier waarop er werd gedacht. Maar Ajax is in tegenstelling tot het beeld dat bestaat een heel warme club met leuke, lieve en professionele mensen”, zegt Schreuder in gesprek met De Telegraaf.

Toch heeft de voormalige (assistent-)coach van FC Twente nog wel enkele tips. “De kracht van Ajax kan ook de zwakte zijn. Men denkt soms dat men de wijsheid in pacht heeft. Ze beseffen niet altijd dat ze moeten openstaan voor nieuwe dingen.”

Innovatie blijft binnen het voetbal en dus ook bij Ajax belangrijk. “Ik denk dat het ook de reden is waarom Marc Overmars voor Erik en mij heeft gekozen. Dat je binnen de club ook een ander geluid laat horen. Ajax heeft – ook binnen de opleiding – ontzettend veel goede dingen. En de arrogantie is op bepaalde momenten ook goed. Maar het moet niet té worden”, aldus de afzwaaiende Barnevelder.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.