Schutterend Ajax ontsnapt dankzij domme overtreding aan nieuw puntverlies

Ajax heeft net als een week geleden opnieuw twee tegengoals moeten slikken. Ook RKC profiteerde optimaal van zeldzame slordigheden in de Ajax defensie. Kramer en Van der Venne waren het die de twee goals van Haller ongedaan maakten. Nieuw puntverlies leek aanstaande, maar een rake penalty van Tadic voorkwam dat.

Ajax moest het tegen RKC opnieuw doen zonder Jurriën Timber. De centrale verdediger deed tegen AZ ruim een uur mee en liet toen na afloop weten bijna hersteld te zijn. Dat bleek echter niet het geval, en ontbrak daarom op het wedstrijdformulier. Hierdoor verscheen Perr Schuurs aan de aftrap, samen met Devyne Rensch. De rechtsback verging Noussair Mazraoui die nog niet hersteld is van een knieblessure.

Dubbelslag Haller

In de openingsfase werd de creativiteit van Mazraoui node gemist. Ajax had wel een overwicht, maar overtuige allerminst. Een gebrek aan tempo en creativiteit zorgen ervoor dat de brilstand na ruim een half uur nog steeds op het scorebord stond. Daar mocht Ajax op dat moment overigens blij mee zijn, want Kramer was nog het dichtste bij de openingstreffer. Een katachtige reflex van Onana was nodig om RKC van het score te houden.

Een redding die kort daarna extra waarde kreeg dankzij Haller. De Fransman scoorde twee keer binnen vier minuten en hielp Ajax zo over het dode punt. De eerste had hij vooral te danken aan een fraaie combinatie tussen Antony en Gravenberch, maar de tweede kwam volledig op zijn conto. Haller veroverde de bal zelf en schoot vervolgens op aangeven van Berghuis knap binnen.

Ajax schuttert, maar ontsnapt

Zonder groots te spelen zat Ajax bij de rust dan toch op rozen. Kort na de thee bleken daar echter op doorns aan te zitten. Door onoplettendheid kon Kramer zo op André Onana af. De topscoorder van RKC bleef ijzig kalm en schoof de aansluitingstreffer binnen. Een fout waar Ajax niets van leerde. Zeven minuten later was het Odgaard die simpel kon ontsnappen en Van der Venne in staat stelde om de 2-2 te maken.

Ajax had op dat moment nog een dik half uur om opnieuw op voorsprong te komen. Kansen daarvoor waren er genoeg. Tadic kreeg de bal vanuit kansrijke positie niet op doel en Haller raakte de paal. Alle andere pogingen werden gekeerd door El Maach. Een stunt hing in de lucht, maar deze werd door Wouters om zeep geholpen. Door zijn onnodige overtreding ging de bal op de stip en kroonde Tadic zich in de slotfase tot matchwinner.

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink