Ajax-trainer Erik ten Hag vindt dat Perr Schuurs een goede voorbereiding doormaakt. De 19-jarige verdediger zelf is ook blij met zijn progressie en zijn basisplaats gisteren in het duel om de Johan Cruijff Schaal. 

“We hebben de prijs verdiend. We hebben als team een goede wedstrijd gespeeld. Aan de bal, maar ook verdedigend. Deze lijn moeten we nu naar volgende week doortrekken”, zei Schuurs na Ajax – PSV (2-0) voor de camera van VTBL. 

Het was voor de jonge Ajacied z’n allereerste officiële basisplaats in Ajax 1. “Ik heb er zeker naar gesnakt. Het heeft natuurlijk lang geduurd. Ik heb vorig jaar niet heel veel minuten gemaakt. Na deze goede voorbereiding heb ik het vertrouwen van de trainer gekregen om te starten. Ik ben blij hoe het is gegaan.”

Schuurs had een lange aanloop nodig voor Ajax 1. Iets wat de Limburger zelf ook erkent. “Bij Fortuna Sittard speelden we in een ander systeem. Hier bij Ajax verwachten ze veel meer. Het is ook een ander systeem, met ruimte in je rug.”

Toch lijkt Schuurs zijn basisplaats weer te verliezen met de komst van Alvarez en de terugkeer van Tagliafico. “Erik ten Hag vroeg aan mij hoe ik me voel. Ik heb aangegeven dat ik er klaar voor ben als hij mij nodig heeft. Ik denk dat ik het de afgelopen wedstrijden heb laten zien.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)