Schuurs: “Het wordt het belangrijkste moment in mijn carrière”

Door schorsingen van de centrumverdedigers Daley Blind en Joël Veltman zal Perr Schuurs aankomende woensdagavond hoogstwaarschijnlijk in de basis beginnen. De 19-jarige Ajacied (morgen wordt Schuurs 20 jaar) zal het dan tegen Lille OSC opnemen. Een basisdebuut in de Champions League dus.

Schuurs maakte onlangs ook al minuten in het prestigieuze toernooi. Toen Blind en Veltman rood kregen tegen Chelsea viel Schuurs in de slotfase in. “Mooi dat we een punt konden redden. Inhoudelijk viel er niets te zeggen over mijn inbreng: het was puur tegenhouden en overleven”, zegt Schuurs in een gesprek met Het Parool.

Woensdagavond wacht dus Lille. Een basisplaats zal als een beloning voelen voor de Limburgse Ajax-speler. “Ik train hard en nu komen er kansen waar ik al langer op wacht: op een serie wedstrijden waarin ik me kan laten gelden. Als dat lukt in de Champions League is er een kans dat de trainer me laat staan. Het wordt het belangrijkste moment in mijn carrière”, aldus de jeugdinternational.

Schuurs vindt dat hij stappen heeft gemaakt. Hij heeft meer verbetenheid en felheid in de duels. Zijn ontwikkeling is nog niet ten einde. “Vorig seizoen zat ik niet eens altijd bij de wedstrijdselectie. Nu wel. Aan het begin van het seizoen was ik basisspeler. Het ging tussen Joël Veltman en mij. Het ging goed, maar niet goed genoeg, anders had de trainer me wel laten staan”, zo besluit de voormalige speler van Fortuna Sittard.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.