Schuurs na CL-basisdebuut: “Niveau dat ik iedere week moet gaan halen”

Perr Schuurs maakte gisteren zijn basisdebuut in de Champions League. De Ajacied speelde goed en met zijn team vertrok hij met een 0-2 overwinning uit Lille. Na afloop was de Limburger tevreden en opgelucht over zijn eigen prestatie.

“Een belangrijke wedstrijd in mijn loopbaan”, zegt Schuurs in gesprek met 1Limburg. “Ik denk dat ik tevreden mag zijn. Dit is het niveau dat ik minimaal iedere week moet gaan halen.”

Op een slippertje na was Schuurs heer en meester. Schuurs moest een sprintduel aangaan met de watervlugge Jonathan Ikoné, maar de voormalige Fortuna-speler won het duel. “Zoiets geeft vertrouwen”, zegt Schuurs. “Het ging lekker. Ik heb geen overtreding nodig gehad. De wisselwerking met Martínez verliep ook goed, al blijft het lastig communiceren. Maar we deden dat in het Engels.”

Ondanks dat Schuurs aan het begin van het seizoen de concurrentieslag met Joël Veltman had verloren is de jeugdinternational op zijn plek bij Ajax. “Ik ben blij dat ze me niet hebben verhuurd”, vertelt de mandekker, die in korte tijd zes kilo aan spierkracht heeft gewonnen. “Joël heeft het heel goed gedaan. Ik hoop dat hij het goed blijft doen, want dat is goed voor Ajax. Maar ik wil het de trainer nog lastiger maken. De coach moet uiteindelijk bepalen wie de beste is. Maar ik ben wel opgelucht over deze wedstrijd. Ik heb laten zien dat ik ook dit aankan.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.