Perr Schuurs

Schuurs weigerde PSV en Feyenoord: “Je kunt de stap daar sneller maken”

Perr Schuurs speelt vanaf het seizoen 2018/19 voor Ajax. De 18-jarige verdediger maakte de overgang van Fortuna Sittard naar Amsterdam. In Limburg was hij zelfs aanvoerder. Bij Ajax moet hij weer op nul beginnen, maar de Limburger koos bewust voor de recordkampioen en wimpelde de interesse van PSV en Feyenoord af.

“Feyenoord viel al snel af. Als je daar niet in het eerste speelt, kun je 1 keer in de 3 weken met de beloften op maandagmiddag spelen. Dat was geen optie”, zegt Schuurs tegen Voetbal International. Daarna ging het tussen Ajax en PSV. “Mijn ouders hadden een voorkeur voor PSV, ik voor Ajax”, gaat Schuurs verder.

“Dat je als jeugdige speler daar echt kansen krijgt gaf wel de doorslag. Leeftijd lijkt er niet toe te doen daar. Als je een kans verdient krijg je hem, je kunt de stap daar sneller maken.” In Eindhoven is dat anders, vindt Schuurs. “Kijk naar Armando Obispo. Die is echt goed genoeg om te spelen in PSV 1 in mijn ogen, maar hij moet geduld hebben”, zegt Schuurs over de 19-jarige PSV-er.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.