Supporters Fans Ajax

Scouts loven ‘slim’ Ajax: “Richarlison is nu al een garantie voor goals”

Grads Fühler, scout van FC Groningen en Udinese, en Piet de Visser, al jarenlang scoutend voor Chelsea, vinden dat Ajax een prima slag slaat met het binnenhalen van de Braziliaan Richarlison. Beide kenners van het Zuid-Amerikaanse voetbal vinden het van prima beleid getuigen dat de Amsterdamse club zich ook richt op de Zuid-Amerikaanse markt.

“Het alleen met eigen jeugd doen, is leuk voor de Eredivisie, maar internationaal doe je niet mee”, zegt De Visser tegen De Telegraaf. Dat Ajax vorig seizoen de Europa League finale haalde kwam mede door de komst van Sánchez, meent de voormalige trainer. “Een geweldige aankoop, die grote indruk op me maakt.”

De Visser vindt dat Ajax een prima beleid voert. De Amsterdamse club verkoopt veel en dat is niet op te vangen door de eigen jeugd. “Zelfs niet in de Eredivisie, dus moet je naar het buitenland en dan is Zuid-Amerika een uitstekend jachtgebied.”

Grads Fühler denkt dat Ajax goede zaken heeft gedaan met de aankoop van Richarlison. “Ik zou het heel knap vinden als Ajax erin slaagt deze jongen weg te kapen. Na het Zuid-Amerikaans kampioenschap Onder-20 staan de grote Europese clubs in de rij.”

Fühler vindt 12 miljoen een prima prijs voor de Braziliaanse jeugdinternational. Ajax betaalde in januari van dit jaar dezelfde prijs voor Neres. “Neres is ook een goede voetballer, maar heeft even tijd nodig en wordt rustig gebracht. Richarlison is nu al een garantie voor goals.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.