Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 25 oktober 2009 11:16 – Bron: De Telegraaf

Volgens The Independent zullen zondag tijdens de uitwedstrijd van Ajax tegen AZ scouts van Bayern München en Liverpool FC aanwezig zijn om de verrichtingen van Luis Suárez te bewonderen. De Uruguayaan is echter niet van plan om te vertrekken uit Amsterdam. “Ik ben gelukkig in Amsterdam, voel me thuis bij Ajax en wil belangrijk zijn voor de club.”

Suárez staat momenteel bovenaan in de topscorers-lijst van de Eredivisie. De spits zelf blijft daar nuchter onder. “Cijfertjes – en zelfs een eventuele topscorerstitel – zeggen me niks”, zegt de Uruguayaan bescheiden. “Ik wil kampioen worden. Het klinkt misschien gek voor een spits, maar ik win vandaag liever met 1-0 van AZ door een doelpunt van Jan Vertonghen of Toby Alderweireld uit een corner, dan dat het 5-5 wordt en ik alle Ajax-doelpunten maak. In Alkmaar en onze volgende wedstrijden tegen Feyenoord en FC Twente moeten we laten zien dat we écht een titelkandidaat zijn.”

Met de nadruk op wé. De aanvaller vind het soms vervelend als zijn naam in koeienletters boven een wedstrijdverslag van Ajax in de krant staat. “Ajax is meer dan Luis Suárez. Ik vind ook dat mijn ploeggenoten wel eens tekort wordt gedaan. In een elftal levert iedereen zijn bijdrage en mijn opdracht is doelpunten te maken en te laten scoren. Als mensen zeggen dat een mogelijke transfer in de winterstop of blessure van mij het einde van de kampioensaspiraties betekent, vind ik dat respectloos naar de anderen. Tegen AGOVV en vorig seizoen hebben ze laten zien ook zonder mij te kunnen winnen.”

“En bovendien: Ik heb al tientallen keren gezegd dat ik dit seizoen sowieso afmaak en dat ik best met Ajax wil praten over contractverlenging. Ik weet niet waarom de journalisten dit niet willen horen.

Ik ben gelukkig in Amsterdam, voel me thuis bij Ajax en wil belangrijk zijn voor de club.” Een zware kwetsuur vreest de Zuid-Amerikaan niet. “De tackles om me af te stoppen zullen harder worden. Dat moet ik accepteren. Een verdediger moet ook zijn werk doen en staat in het veld om de spits te bedwingen. De scheidsrechter zal ingrijpen als hij daarin te ver gaat.”  

Reageren op dit bericht