Supporters Fans Ajax

Seizoenkaarthouders op F-side krijgen opkomstplicht

Seizoenkaarthouders op de F-side – vakken 125 tot en met 129 – worden dit seizoen bij minimaal elf thuiswedstrijden verwacht. Anders verliest de houder het recht op zijn of haar kaart. De directie van Ajax omarmde een voorstel dat werd ingediend door de F-side, AFCA Supportersclub en Supportersvereniging Ajax.

Het doel is om het vak zo sfeervol mogelijk te maken en een van de manieren om dat te bewerkstelligen is door de opkomst te vergroten. De opkomst zou de laatste jaren laag zijn en daardoor in schril contrast staan met de enorme wachtlijst voor een plekje op de F-Side.

De oplossing hiervoor is nu dat seizoenkaarthouders op de F-Side minimaal elf thuiswedstrijden in de Eredivisie moeten bezoeken. Dit betekent dat de seizoenkaart zes keer ongebruikt mag blijven. Als de houder van een seizoenkaart niet aanwezig kan zijn, mag deze wel worden uitgeleend aan een andere Ajacied. Zolang de seizoenkaart wordt gebruikt, telt de bewuste wedstrijd mee.

Als het een supporter niet lukt om bij minimaal elf thuisduels aanwezig te zijn, heeft Ajax het recht om de seizoenkaart aan te bieden aan iemand op de wachtlijst en wordt voor diegene een plek elders in het stadion gezocht.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student