Seok…tja, dat zal dan wel.
Ik probeer me iets voor te stellen bij een Koreaan die op de bonnefooi naar Mokum komt. Ligt misschien aan mij, maar ik heb daar helemaal geen plaatje bij. Als het nou een Kazach, een Pool of een Serviër was…dan zag ik het ten minste nog voor me. Zo’n uit de kluiten gewassen halve zwerver met de littekens tussen zijn gemilimeterde haren, nog vol verse herinneringen aan achtervolgingen door een plaatselijke mafiabaas.
Maar een Koreaan (en niet een gevluchte Noord Koreaan, gemarteld door de pseudo communistische autoriteiten. Nee: een Zuid Koreaan. Keurig land toch, nietwaar?) is niet iemand die ik op de bonnefooi ook maar iets zie doen.
En dan blijkt hij ook nog over voldoende voetbalcapaciteiten voor een contract bij de moeder aller Noord-Europese voetbalclubs te beschikken. Ik ben verbijsterd maar zie ook al de dag tegemoet dat Hyun Jun Seok 12 tegenstanders (de scheids is uiteindelijk altijd tegen onze Godenzonen) soepeltjes omspeelt om liggend op zijn rug met zijn achterhoofd speels de knikker het laatste zetje te geven en in de laatste minuut voor de beslissende treffer tegen Real Madrid in de finale van de Champion’s League 2011 te scoren. Hadden ze maar geen afscheid van de Oranje kolonie moeten nemen! (Op de tribune klappen Wesley en Raf hun handen stuk.)
Bescheiden zal hij knikken naar de pers en wederom op de bonnefooi vertrekken naar Melbourne om zich te melden voor de pre-season training van de plaatselijke Aussie Rules Outfit van de Geelong Cats. Ook daar zal hij furore maken als eerste buitenlandse sterspeler.
Go Seok! Op naar de eeuwige roem.

Reageren op dit bericht