Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 29 september 2009 23:24 – Bron: Ajax.nl

Jong Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen de amateurs van FC Volendam gewonnen met 2-0. Voor Beloften-trainer Pieter Huistra was het een mooie gelegenheid om de twee nieuwe Brazilianen Eduardo en Kerlon voor het eerst in een wedstrijd te zien. Ook stagiair Hyun Jun Seok deed mee. In dit duel kon hij een contract in Amsterdam afdwingen. De Zuid-Koreaan liet zich in ieder geval op positieve wijze zien, door te scoren.

Maandagavond had het team van Huistra en Grim met 3-4 van Jong Sparta gewonnen, maar geen enkele speler van die wedstrijd stond in de basiself tegen de amateurs van Volendam. Wel deden de Brazilianen Kerlon en Eduardo voor het eerst in een wedstrijd mee. “Je kan zien dat ze kunnen voetballen”, aldus Huistra. “Ze zijn nu een week in Nederland en ze moeten nog wennen aan de manier van spelen en de taal. We moeten ze wel de tijd geven om te wennen. Of ze maandag in de competitiewedstrijd tegen Jong Vitesse kunnen spelen, moeten we afwachten. Dat is een puzzel die we in het weekeinde moeten oplossen als we weten wie er van de selectie mee zal doen.”

Naast de twee Zuid-Amerikanen deed ook stagiair Seok mee. Ondanks zijn doelpunt was hij kritisch op zichzelf. “Ik heb gescoord, maar er zijn nog wel wat dingen te verbeteren”, vond hijzelf. Huistra over de Koreaan: “Voor hem geldt ook dat het wennen is bij Ajax. In Korea is hij gewend in een twee-spitsen-systeem te spelen. Hier speelt hij voor het eerst met buitenspelers. Dat moet hij nog aanvoelen. Dan heb je ook nog het taalprobleem. Onze spelers praten veel met elkaar om gelijktijdig druk te zetten van achteruit. Maar je ziet dat Seok een echte spits is. Hij is agressief, doelgericht; verdedigers hebben moeite met hem. Bovendien scoorde hij een mooie goal.”

Wat er met de stagiair gebeurt, is nog niet duidelijk. De Koreaan zal eerst uitgebreid worden geëvalueerd aan de hand van de trainingen en wedstrijden.

Jong Ajax zal vaker dit soort oefenduels spelen, aangezien Ajax 1 en Jong Ajax een grote selectie hebben en veel spelers speeltijd dienen te krijgen. “Ook wijzelf hebben een grote groep. Het mooiste zal zijn als we op dinsdag een oefenwedstrijd in kunnen plannen zodat zij ook spelen. Dit bevalt wel. We zijn nu rustig tegenstanders aan het zoeken om dit vaker te kunnen doen. Vanavond tegen Volendam was de inzet van de spelers goed, de uitvoering kon hier en daar beter. Die puntjes zullen we verbeteren.”  

Reageren op dit bericht